IoT in de Zorg

Het Internet of Things (IoT) draagt bij aan betere patiëntenzorg en maakt het managen van zorginstellingen eenvoudiger. Dankzij het IoT is het onder andere mogelijk om medische apparatuur via sensoren te monitoren, onderhouden en traceren, snel toegang te krijgen tot patiëntendossiers en patiënten op afstand te behandelen.

Slimme sensoren

Met behulp van sensoren zijn er diverse optimalisaties mogelijk. Zo kan de temperatuur voor het hele gebouw gemakkelijk geregeld worden en kan een laboratoriumkoelkast een signaal afgeven wanneer deze gevuld is.

Patiënten monitoren op afstand

Met draagbare sensoren kunnen artsen op afstand, real-time de gezondheidstoestand van een patiënt volgen. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis, worden onnodige bezoeken voorkomen en kunnen ze in hun eigen huis behandeld worden.

Predictive maintenance

Medische apparatuur kan letterlijk van levensbelang zijn voor de patiënt. Daarom wil je er ten alle tijden voor zorgen dat alle apparaten klaar zijn voor gebruik wanneer de patiënt deze nodig heeft. Predictive maintenance zorgt ervoor dat apparaten zelf alarm slaan wanneer zij onderhoud nodig hebben. Zo wordt technisch falen voorkomen.

Ben je benieuwd wat IoT voor jouw zorginstelling kan betekenen?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 038 477 12 59 of stuur een mail naar info@dutchdevices.nl.