NB-IoT 

Het Internet of Things ontwikkelt zich razendsnel. De voorspellingen zijn dat er in 2020 ruim 20 miljard connected apparaten zijn. Dit massale gebruik vraagt om een netwerk dat apparaten op een efficiënte en energiezuinige manier met elkaar verbindt. Dat netwerk is Narrowband Internet of Things (NB-IoT).

NB-IoT is de nieuwe wereldwijde standaard

Dit nieuwe, supersnelle netwerk maakt de connectie zó sterk dat het signaal zelfs door de grond, dikke muren en dijken heen kan. Het netwerk is ideaal voor producten die maar een kleine hoeveelheid informatie versturen of een lange batterijduur vereisen. Zijn extreem sterke signaal, lange levensduur, lage stroomverbruik en de wereldwijde dekking, maken het NB-IoT netwerk tot de nieuwe standaard.

Waarom gebruiken wij NB-IoT?

Wij willen betaalbare IoT-oplossingen bouwen die niet alleen vlekkeloos werken, maar ook jarenlang meegaan. Met NB-IoT kan dat. De sterke verbinding zorgt ervoor dat onze oplossingen overal optimaal functioneren en dat de data snel en veilig verstuurd wordt. En dankzij het lage energieverbruik gaan onze oplossingen vaak net zo lang mee als het apparaat dat ze uitlezen.

Wij zijn klaar voor NB-IoT

Het NB-IoT netwerk is binnenkort openbaar beschikbaar. Wij zijn er al helemaal klaar voor. Achter de schermen hebben wij een slim fietsslot ontwikkeld dat volledig functioneert op het nieuwe netwerk. Uitgerust met een NB-IoT module, track en trace, gps, bluetooth en oplaadbare accu, is het slot in staat om met behulp van een mobiele app geopend te worden en zijn locatie te delen. Via het NB-IoT netwerk wordt deze data versleuteld verstuurd naar ons IoT-platform, waarna het weer leesbaar op de app verschijnt.

Ben je benieuwd naar ons slimme slot of wil je weten wat NB-IoT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 038 477 12 59 of stuur een mail naar info@dutchdevices.nl.